Vloerkleden: zo kies je het juiste vloerkleed voor de kinderkamer

Dus je ontwerpt een kinderkamer … de ruimte waar je kind zal slapen en spelen en waar zoveel mooie herinneringen zullen worden gemaakt. Je wilt het goed doen, maar er zijn zoveel extra factoren waarmee je rekening moet houden. Veiligheid staat natuurlijk voorop. Je weet dat je een strakke wiegmatras en draadloze raambekleding nodig hebt. Je bent van plan alle meubels aan de muren te bevestigen om kantelen te voorkomen. Je hebt stopcontacten bij de hand voor als je baby begint te kruipen. Maar hoe zit het met de rest? Bij het ontwerpen van een kinderkamer zijn er zoveel beslissingen te nemen, en de regels zijn een beetje anders dan in andere kamers van het huis. Waar te beginnen? Laten we vanaf de vloer beginnen: met het vloerkleed.

Maatvoering

Er is een vuistregel bij het dimensioneren van een tapijt voor de woonkamer, dat de voorpoten van elk meubelstuk elkaar moeten overlappen en het tapijt moeten verankeren. Niet zo in de kinderkamer – in feite is het het tegenovergestelde. In de kinderkamer moet een vloerkleed ofwel groot genoeg zijn om helemaal onder je meubels te passen, of klein genoeg om er onafhankelijk van te zitten. Je wilt niet dat de wieg schuin staat (hoe licht ook), en je wilt dat de ladekasten ook gemakkelijk kunnen worden geopend. Een groter tapijt is aan te bevelen. Je kunt er altijd een kleiner vloerkleed bovenop leggen om een ​​bepaald kenmerk te benadrukken (zoals een gezellige leeshoek). Het bestellen van een aangepast formaat (zoals op maat gemaakte vloerkleden) is hiervoor super handig. Je kunt de kamer opmeten en precies de afmetingen bepalen die je nodig heeft.

Zachtheid

Het is belangrijk om baby’s elke dag buiktijd te geven. Naarmate ze ouder worden en gaan scouten en kruipen, zullen ze er niet lang op blijven liggen, zelfs als je een deken op het tapijt legt. Dus een zacht, pluchen vloerkleed is heel logisch in de kinderkamer. Een dun flatweave vloerkleed biedt niet genoeg kussen, en een ruw vloerkleed van natuurlijke vezels kan de kwetsbare huid van een baby krassen. Zoek iets met de juiste mix van dikke kussens en luxueus zachte vezels waar je je goed bij voelt als je baby erop ligt.

 

Vloerkleed kinderkamer: Duurzaamheid

Kinderen zijn rommelig, ze kunnen er niet omheen. Dus in plaats van in paniek te raken als er een beetje sap of vuil op het tapijt komt, kun je vooruit plannen en jezelf voorbereiden op succes. Dit soort tapijten zijn opmerkelijk vlekbestendig, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Ze zijn gemaakt met ingebouwde mors- en bodembescherming die niet zal slijten of afspoelen. De vezels van dit type vloerkleed hebben een absorptiegraad van 0%, wat betekent dat vloeistoffen letterlijk niet kunnen wegzakken.

Materialen

In een kinderkamer, meer dan in elke andere kamer, moet je ervoor zorgen dat het tapijt dat je kiest geen giftige chemicaliën bevat die in de lucht kunnen ontsnappen. Helaas worden veel van de schattige, betaalbare synthetische vloerkleden behandeld met chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je baby. Zoek voor een gezondere omgeving naar een vloerkleed dat vrij is van schadelijke stoffen, zodat je je veilig kunt voelen als je je kostbare bundel vreugde er bovenop kunt laten spelen.

Vloerkleed kinderkamer: het ontwerp

Uiteraard zal het uiterlijk waarschijnlijk ook een grote rol spelen bij uw vloerkeuze. Een vloerkleed kan een statement maken, als je iets kiest met gedurfde kleuren of een decoratief patroon, of het kan een neutraal decor vormen voor de rest van de kamer. Je kunt zelfs beide doen door een groot neutraal vloerkleed in lagen te leggen met daarop een kleiner vloerkleed met patroon. Als je van plan bent om in de toekomst meer kinderen te krijgen, raad ik je aan neutraal te gaan met alle grote investeringsstukken (zoals de wieg, het vloerkleed en de schommelstoel). Je kunt altijd accessoires maken met kleinere stukken die kleurrijker en thematischer zijn (zoals kussens, kunst en wieglakens).
Shop hier direct je favoriete vloerkleed + gratis verzending.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*