Alle persoonlijke leningen zijn te gebruiken voor het verduurzamen van je woning

Het verduurzamen woningen is een hot item. Iedereen wil iets goeds doen voor het milieu en ook voor eigen portemonnee. Het laten aanbrengen van woningisolatie, HR+++ glas en een warmtepomp zijn goede opties. Ook het plaatsen van zonnepanelen is daarbij een goed plan. Dergelijke verbouwingen besparen je al direct na het plaatsen enorme kosten op je energierekening. Wanneer je het goed doet, betaal je helemaal niets meer en kun je in sommige gevallen zelfs nog verdienen op het terug leveren van groene stroom. Maar voordat je deze verbouwingen kunt laten plaatsvinden is er geld nodig om het te realiseren. Daarom wordt voor het verduurzamen van woningen vaak geld geleend.

Een slimme keus die veel besparing oplevert

Alle persoonlijke leningen zijn geschikt om een woning te verduurzamen. Bovengenoemde verduurzamingsmethoden besparen je direct een hoop geld. Dit geld kun je gebruiken om de afgesloten persoonlijke lening terug te betalen. Je hoeft dus geen extra geld opzij te zetten om beter voor het milieu en je portemonnee te zijn. Wanneer je een persoonlijke lening afsluit, is de rente hiervan in de meeste gevallen ook nog aftrekbaar van de belasting. Ook ontvang je nog geregeld subsidie als je kiest om op een bepaalde manier je woning te verduurzamen. De hoogte van deze subsidie is afhankelijk van de regels die de gemeente stelt. Wil je weten of jij recht hebt op subsidie bij de verduurzaming van je woning, dan kun je dat het beste even navragen bij je eigen gemeente.

De voordeligste persoonlijke lening eenvoudig vinden via overstappen

Wanneer je de vergelijker op de website van overstappen.nl invult met je persoonlijke gegevens, dan zie je op je beeldscherm direct een lijstje staan met de meest passende en bovenal goedkoopste kredietverstrekkers voor jouw persoonlijk lening. In de regel is de goedkoopste lening, die met de laagste rente en de kortste looptijd. Echter is het verstandig om niet zomaar voor de goedkoopste te kiezen. Kijk eerst even goed naar de maandpremie die je dient te betalen om je lening mee af te lossen. Is deze aan de hoge kant en twijfel je of je ondanks je besparing dit bedrag maandelijks kunt betalen? Dan kun je beter kiezen voor een lening die iets langer loopt en daardoor een lagere maandpremie krijgt. Wanneer je een lening afsluit ga je namelijk een financiële verplichting aan met de kredietverstrekker. Kom je deze niet na, dan kun je in grote financiële problemen terecht komen en dat wil je vast niet.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*