Het geheime ingrediënt voor je kerstfeestjes

Het geheime ingrediënt voor je kerstfeestjes

De koude maanden zijn aangebroken. Tijd om op te warmen dus. Met de feestdagen die voor de deur staan heb je vast genoeg reden om je vrienden uit te nodigen voor een gezellige avond. Hopelijk heeft iedereen hun feestelijke onesies al aangeschaft en valt niemand buiten de thema-boot. Het feest kan dan pas echt beginnen.

warme choco

Houd het warm

Bij het plannen wordt er vaak gefocust op de wat grotere onderdelen van de avond. De activiteiten, het eten en de  versnaperingen. Zelfs de cadeautjes worden onder de aandacht gebracht. Het drinken lijkt dan vanzelfsprekend. Een paar pakjes sap. Een aantal flessen fris en af en toe een wijntje. De chocolademelk warm je op in het karton. Schenkt het over naar jouw mok. Spuit er een beetje slagroom op en klaar.

Vaak lijken de warme drankjes geen extra’tje te zijn bij de kerstfeesten. Dat hoeft nu niet meer. Je kunt nu je eigen koffie en choco bar thuis opzetten. Enige ervaring in de horeca is niet nodig. Je hoeft zeker ook geen professionele barista te zijn.

Extra extra

Met de volgende ingrediënten en tips kun je zo je eigen warme drankjes bar opzetten. Je hebt dan een goed uitgewerkte detail tijdens jouw feestje, die meteen de sfeer creëert.

Dit is wat je allemaal nodig hebt

  1. Een plek in huis waar je het kunt opstellen.
  2. Leuk versierde glazen en mokken
  3. Koffie
  4. Cocoa
  5. Verschillende soorten melk (Ja sommige mensen vinden soja melk écht lekker)
  6. Slagroom (denk aan je soja liefhebbers)
  7. Toppings. Dit kan van alles zijn; kaneelpoeder of kaneelstokjes, chocoladestukjes, mint gesmaakte zuurstokken, spek en de lijst gaat maar door.
  8. Thee (Voor zij die het willen. Vergeet het heetwater niet)
  9. Decoratie. Kleed je koffie en choco bar vooral feestelijk aan.

Onthoud, je kunt het zo extravagant maken als je wilt. Alles kan met de feestdagen. Zorg ervoor dat je wel voor iedereen wat hebt. Zo blijft de sfeer leuk en kunnen je na het maken van je gepersonaliseerde drankjes met z’n allen op de bank plonsen en genieten van een avondje Home Alone Marathon.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*