Het gezonde van chocolade

chocolate

Er zijn eigenlijk drie soorten chocolade, namelijk: wit, melk en puur. Iedereen heeft een voorkeur voor een bepaalde smaak. Maar heb jij weleens gezonde chocolade geproefd? Nu zou je denken, gezonde chocolade? Kan dat wel? Het antwoord is ja.

Pure chocolade is namelijk een wat gezondere chocolade dan witte en melk chocolade. Bij pure chocolade wordt alleen vet en suiker toegevoegd aan de cacao, dus geen melk. Hierdoor blijft de wat krachtigere smaak van de cacao bestaan. Wanneer chocolade meer dan 70% chocolade bevat wordt er van echte pure chocolade uitgegaan.

chocolate

Wat maakt pure chocolade gezond?

In pure chocolade zitten veel antioxidanten. Antioxidanten bestaan onder andere uit vitamine C, vitamine E, zink, betacaroteen, seleen, bioactieve stoffen en glutathion. De antioxidanten in pure chocolade hebben een veel sterker en positiever effect dan andere etenswaren waar ook antioxidanten in zitten. Andere etenswaren waar antioxidanten in zitten zijn: alle groenten, noten en fruit. Bijvoorbeeld: vers fruit (met schil), blauwe bessen, dadels en avocado’s. Dus om zoveel mogelijk antioxidanten binnen te krijgen kun je dus fruit met een klein stukje pure chocolade nemen.

Ben jij een echte pure chocolade liefhebber en wil jij een reep met 99% cacao wel eens proberen? Klik hier voor een fantastische reep met 99% cacao!

Wat handige weetjes

  • Met het eten van pure chocolade wordt de kans op hart-en vaatziekten verminderd en je hersens functioneren beter!
  • Hoe puurder de chocolade hoe beter. Chocolade met geen suiker of zoetstoffen is moeilijk te vinden. Maar hoe hoger het cacaopercentage, hoe gezonder de chocolade is.
  • Let op bij pure chocolade met transvetten. Transvetten kunnen voor hart- en vaatziekten zorgen. Transvetten worden gebruikt voor het langer houdbaar maken van de chocolade. Dit komt niet vaak voor maar let hier wel op.
  • Het heeft alleen geen zin om alleen nog maar chocolade bij alles toe te voegen. Een klein stukje per dag is voldoende. Blijf daarom ook gevarieerd eten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*