Leuke cadeaus voor de wijnliefhebber

Wie denkt dat de echte wijnliefhebber alles al heeft, die heeft het mis. Er is altijd wel weer iets nieuws op de markt. Of het nu gaat om een nieuwe wijn of om een nieuwe wijn gadget.

Nu kun je natuurlijk altijd voor een leuk wijncadeau gaan. Wat te denken van een karaf om wijn te decanteren of karafferen? Decanteren doe je bij een oude, vaak rode wijn om het bezinksel in de fles van de wijn te scheiden. Dat bezinksel, ook wel depot of droesem genoemd, is niet schadelijk, maar ook niet lekker. Karafferen doe je bij een jonge wijn, rode of witte wijn, die wel wat zuurstof kan gebruiken om meer smaak te krijgen. Die schenk je dan over in een karaf met zo’n platte en brede buik. Uit ervaring kunnen we zeggen dat een wijnpakket als cadeau altijd goed in de smaak valt. Het ideale cadeau, waar je zelf hopelijk ook nog wat aan hebt!

Er zijn natuurlijk ook zat grappige cadeaus te vinden die leuk zijn om te geven en om te krijgen. Van rare kurkentrekkers tot wijn stoppers en van wijnrekken tot wijnkoelers. Natuurlijk zijn er ook volledige wijn of bier pakketten beschikbaar. Altijd handig om cadeau te geven! Zeker in de zomertijd komen dit soort pakketten goed van pas! Dit soort cadeaus kunnen heerlijk genuttigd worden onder het genot van een gezellig barbecue of de mooie avond zon. Mocht je dit niet voldoende vinden, kun je bijvoorbeeld een mooi setje onderzetters erbij bestellen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*