Salade met meloen en kokos

Wat eten we vandaag?

Deze salade met meloen en kokos is heerlijk op een warme zomerdag. Het is een frisse salade en ook zeker weten wel een gezonde salade, er zitten aardig wat vitaminen in die je lichaam goed kan gebruiken. Deze salade is bijzonder lekker met warm weer. Er zit lekker veel vocht in zodat je gehydrateerd blijft.

Ingrediënten

1 cantaloupe meloen
1 handje kokos chips
200 gram gemengde sla
2 avocado’s
2 limoenen
Scheut olie
1 eetlepel honing
Snuf peper en zout

Bereiding

Om te beginnen met de frisse salade snij je de meloen door midden en verwijder je de schil en de pitjes. Het vruchtvlees dat over blijft snij je in kleine stukjes. Hetzelfde doe je met de avocado.

De limoen snij je door midden en deze gebruik je om de meloen en de avocado te besprenkelen, hierdoor zullen deze minder verkleuren en langer lekker blijven.

Mocht je ervoor gekozen hebben om een krop sla te gebruiken, dan kun je deze nu fijn snijden. Doe de sla nu in een kom en schep de stukjes avocado en meloen erbij.

De limoen kun je nu helemaal uitpersen boven een bakje. Doe hier de olie, honing en wat zout en peper bij. Deze dressing meng je door de salade en als laatste voeg je de kokoschips erbij. Je kunt er ook voor kiezen om een hele kokosnoot te kopen en deze zelf in stukken te maken, hiervoor kun je de kokosnoot beter even in de diepvries leggen.

Nu kun je genieten van een heerlijke frisse salade met meloen en kokos, eet smakelijk. Je kunt deze frisse salade natuurlijk ook maken met andere ingrediënten. Probeer bijvoorbeeld eens wat met komkommer of met ananas. De avocado zou je kunnen vervangen voor bijvoorbeeld wat sinaasappel of banaan. Het is maar net wat je zelf lekker vindt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*