Waarom jij scheerzeep moet gebruiken

Scheren

Er gaat niks boven dat frisse gladgeschoren gevoel. Als een verzorgde en zelfverzekerde man stap je de deur uit wanneer je je weer eens hebt geschoren. Wil je je scheerervaring een stapje verder brengen en voor de ultieme scheerervaring gaan dan zou je eens moeten scheren met scheerzeep. Niet alleen is het een heerlijk ochtendritueel, maar het is ook nog eens beter voor je huid, je krijgt er het beste resultaat mee en het is op lange termijn goedkoper dan die spuitbussen uit de supermarkt.

Scheerzeep vs scheerschuim

Nu uiterlijke verzorging steeds belangrijker wordt voor mannen en naar de barbier gaan steeds meer een beleving is gaan ook steeds meer mannen over op nat scheren. Nat scheren is scheren met een scheerzeep. Waarom is dat nou beter dan scheren met scheerschuim of scheergel?

Scheerschuim of scheergel komt uit een bus dat je makkelijk op je handen kan spuiten en over je gezicht kan wrijven. Het is de snelste en lijkt de goedkoopste manier van scheren. Het is alleen een stuk minder goed voor je huid en op lange termijn niet goedkoper. Scheerschuim bevat chemicaliën die niet goed voor je huid zijn. De ingrediënten zijn goedkoper en van mindere kwaliteit dan die in een scheerzeep. Ook is een scheerschuim uit een bus koud en doet helemaal niks voor je baardharen. Het eindresultaat is dus ook minder goed en geeft meer kans op irritatie.

Nat scheren met een scheerzeep is een aangename en comfortabele ervaring. Het kost iets meer werk maar is een heerlijk ochtendritueel. Van scheerzeep maak je met behulp van een kwast en warm water zelf schuim. Deze schuim is wel goed voor je huid en is ook nog eens gemaakt met warm water wat je poriën opent en je baardharen zachter maakt.

Scheerzeep gebruiken

Om een scheerzeep te gebruiken en nat te kunnen scheren zul je eerst een kleine investering moeten doen. Wees niet bang, die investering heb je er na een aantal maanden alweer uit doordat je op scheermesjes kan besparen en lang met je scheerzeep kan doen.

Benodigdheden:

Het scheren

Scheer bij voorkeur in de ochtend omdat je huid dan meer ontspannen is en het een heerlijk begin van de dag is. Gebruik warm water om je poriën te openen. Je kunt bijvoorbeeld eerst een warme douche nemen of je gezicht spoelen met warm water.

Leg je scheerkwast in een kommetje met warm water totdat de kwast voor ongeveer 3/4 deel in het water zit. Laat het een halve minuut staan en laat een klein beetje water eruit lopen. Dep en wrijf wat scheerzeep op de kwast en maak in een scheerkom of eigen kommetje schuim van de zeep.

Wrijf in de kom de kwast heen en weer totdat er een mooi schuim ontstaat. Doet dit net zolang totdat je geen luchtbellen meer ziet. Vervolgens zou je het nog eens in de kom met water kunnen dippen en het proces opnieuw herhalen voor extra schuim. Masseer het schuim zachtjes op je gezicht. Je kunt nu gaan scheren. Wij raden aan een safety razor te gebruiken voor het meest gladde resultaat.

Wanneer je klaar bent spoel je gezicht dan met koud water om je poriën dicht te maken en dep je gezicht droog met een handdoek. Gebruik een after shave, balsem of hydraterende crème om je huid te voeden en tot rust te brengen. Je zult nu een heerlijk glad en zacht gezicht hebben en na deze scheerervaring zul je scheerzeep omarmen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*