Zo kom je van vakantiekilo’s af!

We zitten nog midden in de zomer, maar september komt steeds dichterbij. Tijd dus om vast na te denken hoe we de kilo’s van al dat lekker vakantie eten weer weg krijgen! Dit is niet altijd even makkelijk en daarom geeft deze blogs wat tips!

Voeding

Het belangrijkste onderdeel om af te vallen is toch wel voeding. Je kan zoveel sporten als je wilt, maar wanneer je een slecht dieet hebt zal dit niet veel uitmaken. Het is vooral belangrijk om voeding te eten die jou een lange tijd vol laten zitten. Denk bijvoorbeeld aan vezels, proteïne en groente. Verder is het essentieel om niet te veel verzadigde vetten te eten. Als je veel sport, is het ook slim om op de dagen dat je sport wat meer koolhydraten te eten. Je lichaam heeft dan namelijk meer energie nodig. Weet jij nou niet zo goed hoe je jouw voeding moet aanpakken? Ga dan eens langs bij een sportschool en vraag naar een voedingscoach.

Sporten

Ondanks dat voeding erg belangrijk is, is sport ook essentieel voor het afvallen. Je verbrandt hier namelijk veel calorieën mee en bouwt spieren op. Wanneer je meer spieren hebt, verbrandt je ook weer meer calorieën na het sporten. Zelfs als je gewoon een stukje loopt, verbrandt je al meer. Beweging is dan ook erg goed voor je! Het fijne van sporten is ook dat er veel keuze is. Zo kun je ervoor kiezen om een teamsport te beoefenen of juist zelf naar de sportschool te gaan. Bij een sportschool kan je tegenwoordig ook vaak een personal trainer inschakelen die jou helpt bij het behalen van jouw doelen. Kijk bijvoorbeeld eens bij personal trainer Den Haag!

Bij voeding en sporten is het belangrijk dat je motivatie en discipline hebt. Wees dan ook niet te hard voor jezelf. Wanneer je heel streng voor jezelf bent, kan het namelijk gebeuren dat je het niet lang volhoudt. Dat zou zonde zijn!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*