Een professionele vrieskast bestellen voor in jouw zaak

Voor elke horecazaak geldt dat men over de mogelijkheid moet beschikken om bijvoorbeeld vlees en vis voor een langere periode te kunnen bewaren zonder dat er aan de kwaliteit wordt geraakt. Omwille van deze reden is het kopen van een vrieskast in de praktijk altijd een absolute must. Door ervoor te kiezen om een vrieskast in huis te halen is het mogelijk om verschillende etenswaren op een verantwoorde manier op te slaan voor een langere periode. Ben jij eveneens van plan om een vrieskast aan te kopen, maar twijfel je nog een beetje over de precieze uitvoering die voor jou interessant kan zijn? In dat geval is het zeker de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande informatie.

            Met welk doel ga je een vrieskast kopen?

Bovenstaande lijkt misschien op het eerste zicht een beetje een vreemde vraag. Je kan in de praktijk dan ook toch eigenlijk maar met één doel een vrieskast kopen? Ja en neen. Het is namelijk bij het kopen van een vrieskast altijd van belang om op voorhand even goed na te denken over wat je precies in de vrieskast in kwestie gaat opslaan. Het kan hierbij dan ook gaan om de meest uiteenlopende zaken zoals:

 

  • Zelfgemaakte ingrediënten;
  • Aangeleverde broodproducten;
  • Allerhande vis- en vleessoorten;

 

Bovenstaande is belangrijk omdat op basis hiervan de temperatuur in de vrieskast moet worden bepaald. Voor verschillende voedingswaren geldt bijvoorbeeld dat de temperatuur in de vrieskast perfect op -10 graden kan worden ingesteld. Voor andere producten is echter weer een temperatuur van -18 graden vereist. Buiten de temperatuur waar gebruik van moet worden gemaakt is het in de praktijk ook altijd zo dat er stil moet worden gestaan bij de indeling waar een vrieskast over moet beschikken.

            Verdiep je even in de verschillende soorten vrieskasten

Voordat u kiest voor het kopen van een bepaalde vrieskast moet je, je ook de vraag stellen op welke manier er precies gebruik van zal worden gemaakt. Concreet betekent dit dat er in de praktijk een onderscheid wordt gemaakt tussen vrieskasten die vaak open en dicht zullen gaan en zogenaamde bewaarvrieskasten. Beide vrieskasten zijn het overwegen waard, maar vervullen elk een specifiek doel.

 

Ook kan het formaat van de vrieskast uiteenlopen. Van een compacte vrieskast tot een een RVS Vrieskast van ruim 800 liter. Het is dan ook altijd van cruciaal belang om goed na te gaan welke van deze verschillende soorten vrieskasten voor jou nu echt de beste keuze is.

            Extra belangrijke aandachtspunten bij een vrieskast kopen

Naast de bovenstaande zaken waar je absoluut rekening mee zal willen houden bij een vrieskast kopen is er nog meer om bij stil te blijven staan. Enkele extra belangrijke aandachtspunten zijn dan ook degene zoals hieronder aangegeven:

 

  1. Het type koeling waar gebruik van wordt gemaakt;
  2. De isolatie waar de vrieskast over beschikt;

 

In het bijzonder het type koeling waar gebruik van wordt gemaakt is een punt om goed bij stil te blijven staan. Bij een dynamische koeling is er namelijk sprake van een gelijke temperatuur verspreid over de vrieskast. Dat geldt niet voor het moment waarop er gebruik wordt gemaakt van een statische koeling. In dat geval moet er namelijk rekening worden gehouden met kleine variaties. Dat hoeft op zich geen groot probleem te zijn, maar het is wel zeker iets om rekening mee te houden. Tot slot, des te beter een vrieskast isoleert, des te minder energie ze zal verbruiken en des te efficiënter de inhoud op temperatuur kan worden gehouden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*